Lisätty videomateriaalia loppuun.

Tänään kisailtiin HSKH:n tokon seuramestaruuksista. Osallistuttiin Novan kanssa siis avoimeen luokkaan. Tuomarina oli Pernilla Tallberg, joka oli arvosteluissaan tiukka, mutta oikein mukava ja kannustava.  Järjestelyt toimivat hyvin ja kelikin oli aurinkoinen. Oltiin ekoina suoritusvuorossa, joten ei tarvinnut liikoja jänskäillä. Pientä kauhistusta tosin aiheutti sekoitettu liikejärjestys, tai oikeastaan se, että eka oli nouto ja tokavikana seuruu. Kääk!

Paikkamakuilla kuitenkin aloitettiin. Kehääntulotarkastuksessa Nova pomppi ihkua tuomaritätiä vasten, pitäisi varmaan sitäkin treenata? Ja Pernilla luuli Nomppaa nartuksi, mutta siihen me ollaan jo totuttu 😉 Muuten makuu oli kai hyvä, mutta lopun perusasentoon tuplakäskytys. Tästä siis 8.

Seuraavan peljätty nouto, josta pisteitä tuli 9. Vähän liikutti tassua eli itsehillintä melkein piti 😉 Mun mielestä aika rauhallinen Novan noudoksi.

Kauko-ohjaus, pisteitä täydet 10. Tuomari tykkäsi 🙂 (Omasta mielestä kääntyi vähän vinoon ja jätön maahanmeno ei kovin täpäkkä.) Lis. Lisäksi istumaannousut monitahtiset.

Liikkeestä seisominen, pisteitä 9. Hui, olipas hidas pysähtyminen. Lis. Videolta näkyy, että siirsi toista etutassua.

Luoksetulo: Pisteitä 9, mutta asenteesta ainakin 10+. Edestä stoppi näytti kivalta, Novalla oli hassu hurjimusilme ja hiekkaan jäi ”jarruraidat” 😀 Loppukin aika reipas, olisko ollut vähän vino pa?

Liikkeestä maahan, 8.5. Yleensä tämä on Novalla tosi hyvä, nyt oli vähän hidas ja vino. Pisteitä lähti myös valmistelevan osuuden seuruusta (keuli).

Seuraaminen, 8. Keuli & painoi, oli levoton. Kuitenkin jäi tosi hyvä fiilis tästä seuruusta, kun Nomppa oli ihan fiiliksissä ja teki hyvin, vaikka mentiin agikenttää ja hyppyestettä kohti.

Hyppy, 9. Tuomari olisi toivonut ”enemmän voimaa” poispäin hyppyyn. Minä olin tyytyväinen, kun Nova oli hiljaa ja kuunteli käskyjä 😉  

Kokonaisvaikutuksesta saatiin 10. Tallberg tuntui tykkäävän ja sanoi, että yhteistyö toimii erinomaisesti, koira tekee iloisesti hyvällä asenteella ja ohjaaja osaa lukea hyvin koiraansa. Ja kyllähän meillä hauskaa olikin 🙂

Pisteitä kertyi siis AVO1-tuloksen verran eli 178 (+ kunniapalkinto). Iloisena yllärinä saatiin myös seuramestaruus eli sijoitus oli 1/8.

Tässä vielä video yksilöliikkeistä. Suurkiitokset kuvaajalle eli (c) Kati Savukoski.

Ykköspoika ❤ (c) Sanna Tiilikainen

DSCF1458

Iloinen AVO:n kärkikolmikko (vas. Jaana & Trixi, myö, Elina & Nelli).  Novalla tosi hieno kontakti, suunta vaan väärä 😉 Kuva: Kati Savukoski.

1146175_10151686031173585_281281330_o