Käytiin tänään Novan kanssa Saksanpaimenkoiraliiton Helsingin alajaoston järkkäämässä BH-kokeessa. Sää helli meitä, parhaimmillaan auton mittari näytti +23 C. Tuomarina kokeessa oli Martina Matikainen, joka oli tosi mukavan oloinen, mutta myös tarkka eikä todellakaan mikään ”eri-automaatti”. Koe oli oikein hyvin järkätty ja spk-ihmiset mukavia 🙂

Nova teki duunia aikalailla omalla tasollaan eli omistajasta toki äääärettömän hienosti 😉 Alussa oli luoksepäästävyys, jonka suhteen tuomari oli aika tiukka. Ei siis mitään käskyttelyä (paitsi sirun tsekkauksen ajan sai pitää kiinni). Nomps oli kiltisti ja sirukin löytyi, joten matka jatkui itse kokeeseen.

Arvonnassa saatiin erinomainen numero kolme eli aloitettiin yksilöliikkeillä tokassa parissa.

Hihnaseuruussa kontakti katkeili jonkin verran ja olisko joku käännöskin ollut löysänlainen. Muistaakseni henkilöryhmä ok. Arvosana taisi olla joko hyvä tai erittäin hyvä.

Hihnatta seuruu oli, ei niin yllättävästi, parempi kuin hihnallinen 😛 Välillä Nova painoi aikatavalla, mutta tuomarista nämä kohdat taisivat olla ne ”sopivan tiiviit”. Toinen täyskäännös oli kuulemma erinomainen, mutta toisessa löysyyttä. Novahan ei siis oikeasti osaa kääntyä vasemman kautta (eikä kyllä ohjaajakaan), joten yksikin erinomaiseksi luokiteltava räpellys on boonusta ja plussaa 😉 Arvosana: erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen oli ihan jees. Olisi toivonut tarkkaavaisempaa otetta (Nova vilkuili istuessaan ympärilleen). EH tai ERI?

Liikkeestä maahanmenossa tuli kehuja säpäkästä maahanmenosta. Nomps tuli suoraan sivulle (no kun ei sille ole muutakaan opetettu, hih…) ja pa oli vähän vino, joten arvosana romahti heti tyydyttävään.

Yksilöliikkeiden jälkeen mentiin paikkamakuuseen. Tässäkin liikkeessä tuomari sakotti heti arvosanan vähennyksellä, jos koira meni hitaahkosti alas tai ylös, nuuski vähänkin tms, joten oli siispä hyvä, että Nomppa teki niin hyvin kuin se vain osaa eli nopsat vaihdot ja tosi skarppi asenne. Tästä ansaitusti erinomainen 🙂

Tottisosuus siis hyväksytty 🙂

Seuraavaksi suunnattiin Kauklahden juna-asemalle kaupunkiosuuteen. Tässä vaiheessa ei enää jaksanut jänskättää, kun kaupungissa asustellaan ja Nova on liikenteen yms. suhteen lunki kaveri. Ohjeistuksena oli, että koira ei saa olla käskyn alla tai lyhyellä hihnalla. Aluksi normisti ilmoittautuminen tiiviissä henkilöryhmässä, jossa mukana myös ”tulevaisuuden pk-harrastaja” eli lapsityövoimaakin käytettiin hyväksi 😀 Kaupunkiosuus oli kaiketi aika koeohjeen mukainen, kun vastaan tuli niin lenkkeilijää, pyöräilijää kuin koiraakin ja autokin muisti pysähtyä kysymään ohjeistuksia.   Nova käyskenteli kaupunkikävelyn läpi coolisti, hihna jopa löysällä ja kontaktia hakien. Ihan kuin se olisi tiennyt, että nyt kannattaa olla kiltisti 😉 Lopuksi koira kiinni puuhun ja häiriökoira ohitti vielä uudemman kerran. Paikalle jätön ajan Nova herkutteli citypupujen jättämillä ylläreillä (”no kun en ole käskyn alla, niin tasan tarkkaan syön”), ohittava koira ei kiinnostanut pätkääkään. Tuomari sanoi, että ”koira suhtautuu rauhallisesti ja välinpitämättömästi ohikulkijoihin, koiriin ja liikenteeseen” eli myös kaupunkiosuus hyväksytysti läpi.

Niin siis pääsi käymään, että Nova on tästä lähtien pidemmällä kaavalla sanottuna BH Secretmoor’s Kind of Magic. Hieno mies tuo pieni mustavalkoinen!

Loppufiilistelyiksi vielä Johanna Jokisen ottamia mahtikuvia about viikon takaisista treeneistä:

 

 

IMG_8931

IMG_8941
IMG_9094
IMG_8951 IMG_8944