Nemo

Säällä kuin säällä, menofiilis päällä.

AGI3 TK1 Peltsun Gilkos-Suzuki

Rotu: shetlanninlammaskoira

syntymäaika: 9.8.2008

sukupuoli: uros

emä: Peltsun Nonstop´s Gilda

isä: Ultimate Rivers Ghost of Blue tails

korkeus: 37.5 cm

paino: 7.9 kg

lonkat: C/C (ei rikkoa, epävirallinen uusintakuvaus 11/2013)

kyynärät: 0/0 (uusintakuvattu 11/2013)

polvet: 0/0 (uusintakuvattu ja palpoitu 11/2013)

selkä: nikamamuutos, lähes symmetrinen välimuotoinen lanne-ristinikama (uusintakuvattu 11/2013, ei muita muutoksia)

silmät: terveet

sydänkuuntelu: terve, ei sivuääniä (viimeisin epävirallinen kuuntelu 11/2013)

harrastukset: agility (medi3), toko (TK1, AVO1), hajutunnistus (jatkokurssi suoritettu)

Nemo on reipas ja vauhdikas 5-vuotias brittityyppiä edustava shelttipoika Tuulikki ja Kirsi Peltoniemeltä  Viialasta (kennel Peltsun). Nemon motivoiminen on helppoa, sillä se on todella ahne ja aina valmis hommiin.  Nep on myös pallohullu, jopa siinä määrin, että pallolla palkkaamista on pitänyt rajoittaa tarkkuutta vaativissa suorituksissa. Luonteeltaan Nemo on kiltti ja sympaattinen (kotona), ripauksella säpäkkää terrieriluonnetta (kentällä). Nemppa ei todellakaan mene stereotyyppiseen shelttikategoriaan ”arka ja nössö”, vaan siltä löytyy niin taistelutahtoa kuin jääräpäisyyttäkin. Voisi sanoa, että se on Mini Ferrarin koneistolla. Nemppa on varsin sosiaalinen. Satunnaisista ”kadunmiehistä” Nemo ei ole kiinnostunut – ellei heillä ole tarjolla ruokaa tai sirkushuveja – mutta muuten Nep on hauska seuramies. Erityisen ihastunut Nemo on tokotuomareihin ja -liikkeenohjaajiin… Niin ja pizzakuskeihin! Nemo tykkää myös vieraasta koiraseurasta. Isoja machouroksia se tosin pyrkii pomottelemaan, ja erityisesti bortsuja 😉 Pentujen kanssa Nemo on ihan mahdottoman kärsivällinen ja ihana leikkisetä. Pupsit saa mönkiä sen päällä ja Nemo muistaa juosta niiden kanssa tarpeeksi hitaasti. Niin ja onhan Nemppa toki myös suuri naistenmies, vaikka eunukkikuorossa lauleleekin 🙂

Kotona Nepsu on laiskanpulskea hedonisti, joka löytää niin paikan auringosta kuin pehmeimmän pedinkin. Yllättävää kyllä, siitä löytyy toimiva on-off-nappi ja se on kotioloissa kissamainen kainaloinen (mutta älkää kertoko tätä paljastusta sille, ettei maine mene!).  Nemo rakastaa valokuvattavana oloa ja se jaksaisi poseerata halukkaille tuntikaupalla. Pieni hurmuri.

Agilityssä kisaamme medikolmosissa. Aloitimme kisaamaan HSKH:n kotikisoissa 2.6.2011.  Näistä kisoista Nemo sai ensimmäisen nollaratansa Heidi Viitaniemen hyppyradalta. Nousimme kuudella startilla kakkosluokkaan. Nemo kirmasi tuplanollan ja sai SERT:n Ritva Herralan agilityradoilta 30.7.2011. Kakkosluokassa saimme hyppy-LUVAn ja ekan agi-LUVAn Anne Saviojan radoilta 9.4.2012. Vika LUVA ja SERT tuli Henri Luomalan tuomaroimalta radalta 21.10.2012. Agilityssä Nemon vahvuus on ehdottomasti nopeus. Yliaikanollia ei tarvitse miettiä – se on joko tupla tai kuitti tämän vauhtiveikon kanssa 🙂 Helpoin agilitykaveri se ei ole, sillä Neppis irtoaa pitkälle, myös väärään suuntaan, jos kartturi tipahtaa yhtään kelkasta. Jämäkkä ja säntillinen ohjaus on siis enemmän kuin tarpeen. Vuoden 2012 kesällä Nemo aloitti treenaamaan ja kisaamaan myös Jenna Savanderin kanssa.

Tokon puolella aloitettiin koeura Helsingin  Seudun Piirinmestaruuksista 20.8.2011 HSKH:n joukkueessa, tottakai. Sieltä Nemolle tupsahtikin heti ALO1-tulos 182/200 pistettä. Sijoitus oli 2/21 + kp. Toisessa kokeessaan 5.5.2012 Vantaalla Nemo sai toisen ykköstuloksen, 172,5 pistettä ja sijoitus 1/13. Kolmannen ykköstuloksen saimme tokon SM-kilpailuista 9.6.2012 tuloksella 188,5 pistettä ja sijoitus 8/101. Neljännestä tokokokeesta 24.11.2012 saimme AVO1-tuloksen. Tokossa Nemolle mieluisimpia liikkeitä ovat kaikki vauhdikkaat liikkeet, kuten luoksetulo ja noudot. Nemo työskentelee iloisesti ja kivalla draivilla, mutta väliajat se osaa ottaa iisisti.

Hajutunnistukseen Nemo syttyi jo ensimmäisellä alkeiskurssin treenikerralla ja tajusi heti, mistä hommasta on kyse. Alkeiskurssin loppukoe suoritettiin toukokuussa 2010 ja jatkokurssi vuotta myöhemmin. Nyt treenailla hiljakseen tosietsintöihin valmistaville kursseille vaadittavia taitoja. Nemo toimii myös apu- ja demokoirana etsintätokotreeneissä.

Lisäksi Nemo on käynyt sytyttelemässä lampailla Somerolla. Nemosta kuoriutui jo heti ensimmäisellä kerralla topakka pieni paimen eli paimennusvaistoa löytyi yllättävän paljon – ja vauhtia välillä liikaakin 😀

10 faktaa Nemosta:

1. Olen 37.5 cm ja 8 kg, pieni iso mies

2. Minulla on monta lempinimeä: Neppari, Neppis, NepNep, Vanha Kettu, Mehmet, Mufloni, Puikkis, Kissamaki (kts. kohta 3)

3. Osaan naukua. Päästelen myös muita kummallisia ääniä.

4. Minulla on _paha_ sukkafetissi. Mitään en kuitenkaan tuhoa, vaan kanniskelen ympäriinsä.

5. Rakastan juustoa (verenperintöä ranskalaiselta isältä?). Muutenkin ruoka kelpaa, omnom.

6. Puikkonokkani on melkein 9 cm pitkä (sattumalta yhtä pitkä kuin maailman pitkänenäisimmällä ihmisellä!)

7. Hymyilen paljon (koirattomat eivät aina ymmärrä herttaista tapaani näytellä etuhampaitani, kummallista?)

8. Aaaa, kesän lapsi mä oon! Tykkään siis hengailla auringossa, peiton alla ym. lämpimissä paikoissa. Back on Track -loimi on paras kaveri

9. Olen Dr. Jekyll  ja Mr. Hyde. Kotona pieni ja herkkä runopoika, treeneissä supervauhdikas teräsmies

10. Entisessä elämässäni olin varmasti rantavahti. Tykkään pelastaa ihmisiä ja esineitä vedestä, myös tuntemattomat tyypit pelastetaan ja vaikkei edes tarvetta olisi! Bring it on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s