Nova

Ei huolia, murheita, harmeja.

Secretmoor’s Kind of Magic

rotu: bordercollie

syntymäaika: 10.7.2011

sukupuoli: uros

emä: Serica´s Babette (www)

isä: Covateco Gambit (www)

korkeus: 51 cm

paino: 15 kg

lonkat: A/A (09/2012)

kyynärät: 0/0 (09/2012)

olat: terveet (09/2012)

selkä: terve (09/2012)

silmät: terveet (08/2011, 09/2012, geneettisesti CEA-terve)

muuta: kastroitu piilokiveksen vuoksi 11/2012

Harrastukset: toko (AVO1), pelastushaku- ja rauniot, agility

(klikkaa sukutaulua suuremmaksi)

 

 

 

 

 

Nova on reipas ja huoleton sekalinjainen bordercollie. Päälajimme ovat toko ja pelastuskoirapuolen haku ja rauniot. Tokossa Nova on iloinen duunari, jolle kelpaa palkaksi niin namit, lelut kuin kehutkin. Toko on Novasta hurjan hauskaa, joskus vähän liiankin 😀 Se on säpäkän tulinen menopeli, joka jaksaa hinkuttaa toistoja ajasta ikuisuuteen. Nova on joviaali kaveri, joka lähtee treenaamaan kenen kanssa tahansa. Ainoa ”oikea” miinuspuoli taitaa olla piippailu, jos kierroksia on turhan paljon. Tällä hetkellä plakkarissa on AVO1-tulos (8/2013, HSKH- AVOn:n seuramestaruus).

Parhaimmillaan pienisuuri mies on ehdottomasti pelastuskoiralajien parissa. Tavoitteellisen haku- ja rauniotreenin aloitimme keväällä 2013 ja toivottavasti pääsemme kohtapuoliin peko-kokeisiinkin. BH suoritettiin pois alta 27.4.2014. Nova irtoaa hyvin ja pystyy IMG_0284työskentelemään itsenäisesti.  Se ei aristele mitään kovia ääniä, laukauksille ei jaksa edes korvaansa liikauttaa. Myöskään korkeat tai ahtaat paikat, epämiellyttävät alustat, työskentely pimeässä tai uudet tilanteet yleensäkään eivät hetkauta sitä millään tavalla. Pikemminkin se hakeutuu turhankin hanakasti keikkumaan korkeille ja epävakaille paikoille aiheuttaen ohjaajalleen säännöllisesti sydämentykytyksiä 🙂

Paitsi henkisesti myös fyysisiltä ominaisuuksiltaan Nova on kestävä, ketterä ja nopea. Pidän sen sporttisesta rakenteesta ja bortsuksikin vaivattomasta, ketterästä liikkumisesta erittäin paljon.

Agilityä harrastamme aina kun ehditään. Tässä lajissa Nova on osoittautunut todella sähäkäksi pikakiituriksi, jonka leppoisasta arkiminästä ei ole tietoakaan agiradalla kurvaillessa. Lisäksi olemme käyneet pari kertaa sytyttelemässä lampailla Novan osoittaessa suurta kiinnostusta lampaita kohtaan.

Arkielämässä Nomppa on varsin kiltti ja ihmisiä kohtaan avoin ja nöyrä, muttei kovinkaan ”pehmis”. No okei, onhan se välillä aikamoisen röyhkeä kerjätessään huomiota – varmaan Nemolta opittua käytöstä 😀 Söpö ja viaton ulkokuori saattaa toisinaan pettää, sillä omaa tahtoa löytyy tarvittaessa, vaikka arki onkin Novan kanssa huoletonta ja helppoa. Vieraita koiria kohtaan se on yleensä välinpitämätön, mutta ”aarteitaan” se vartioi turhankin hanakasti. Ihmisiltä se ei vahdi mitään ja esim. autohäkin voi kuka tahansa avata ja ottaa sieltä mitä haluaa. Pojat vaan kiittävät käynnistä ja ehdottelevat, että josko pääsis jo treenaamaan 🙂 Novan kanssa on helppo liikkua missä tahansa, koska uudet tilanteet, alustat tai äänet eivät sitä hetkauta – pikemminkin kaikki on turhankin kivaakivaa! Nukkua tosin sopii vaikka Suomenlinnan lautalla tai ruuhkabussissa. Voikin sanoa, että Novasta löytyy niin sähäkkä harrastuskaveri kuin rento seurakoirakin samassa paketissa. Sanomattakin selvää, että olen todella tyytyväinen iloiseen pieneen työmyyrään.

Nova 1 v. 9 kk. Kuva: Satu Tuomela

IMG_0105

 

 

 

 

 

 

Nova tuli meille Heidi Pötryltä Tampereelta. Novan äiti Manta (TK1 Serica´s Babette) harrastaa Heidin kanssa agilitya, jossa he kilpailevat kolmosissa ja tokoa avoimessa luokassa. Novan isä Edi (HK2 TVA BH Covateco Gambit) harrastaa Korellin Jonnan kanssa tokoa, jossa he kisaavat erikoisvoittajaluokassa ja pk-haussa voittajaluokassa. Edi on luonnetestattu pistein +159, laukaisuvarma.

                                          Edi-iskä ja Manta-äiti elokuussa 2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s